Сталося це на місцевому сирному фестивалі. У такий спосіб іспанський сир побив рекорд.
Дивіться також Їх лише до 2% у світі: тисячі рудоволосих людей зібралися у Нідерландах
Чим особливий цей сир
Одне колесо вагою 2,1 кілограма напівтвердого, гострого молочного продукту, що дозріває в гірських печерах Астурії на півночі Іспанії, пішло з молотка за 30 000 євро (32 408 доларів), встановивши новий світовий рекорд Гіннеса.
Сир з ароматом умамі був проданий Івану Суаресу, власнику ресторану El Llagar de Colloto недалеко від Ов'єдо, який сказав, що "пристрасть до землі" та "робота сироварів" надихнули його підняти ціну. Він також купив попередній сир, занесений до Книги рекордів Гіннеса, ще один сир кабралес, проданий 2019 року за 20 500 євро (22 129 доларів).
Сир з ароматом умамі був проданий Івану Суаресу / Фото New York Post
Чому сир такий дорогий
Висока вартість даного сиру може бути пояснена складним та вимогливим процесом його виготовлення. Починаючи зі сировини – коров'ячого молока або суміші коров'ячого, овечого та козячого молока, виробник піддає її витримці в гірських печерах регіону Кабралес, який розташований у національному парку Пікос-де-Еуропа, протягом не менше чотирьох місяців.
Сир, який стає переможцем завдяки своєму унікальному смаку і текстурі, дозріває в печері, розташованій на висоті близько 1400 метрів при сталій температурі 7 градусів, протягом "мінімум восьми місяців". Після завершення процесу витримки, молочний продукт транспортується вниз гірського регіону до найближчої дороги протягом години і продається за вражаючою ціною, що коливається від 30 до 35 доларів за кілограм.
На додаток до свого вишуканого смаку, цей сир має видатну синій колір, часто використовуваний для прикраси великих шматків яловичини, наприклад, чизстейк Філадельфія.
Раніше американка випадково купила дешеве намисто з комісійного магазину, яке виявилось втраченим витвором мистецтва.