Як зробити домашнє морозиво: ласощі, які ви точно захочете скуштувати
28 травня 2023,
18:14
Читать новость на русском
Джерело:
domowe jrobotyПриготування морозива вдома — це веселе й корисне заняття, яке дозволить насолодитися смачним десертом. Ці ласощі особливо припадуть до смаку діткам.
Морозиво — один із найпопулярніших літніх рецептів. Скористайтеся цим рецептом та пригостіть найрідніших домашньою смакотою.
Цікаво Такого ви ще не куштували: як приготувати котлети по-київськи з курячих гомілок
Рецепт домашнього морозива
- Час: 5 годин
- Порцій: 4
– 400 мілілітрів жирних вершків 30-36%;
– 200 мілілітрів молока;
– 65 грамів цукру.
Приготування:
- Половину вершків (приблизно 200 мілілітрів) вилийте в каструлю, додайте цукор та нагрівайте на повільному вогні. Постійно помішуйте, поки цукор не розчиниться.
- Зніміть каструлю з вогню та помістіть її вміст у контейнер (якщо у вас немає морожениці, найкраще використовувати ту, ємність яка легко поміститься у вашому холодильнику, а потім у морозилці.
- В розігріті вершки з цукром додайте решту вершків, що залишилися, молоко і ретельно перемішайте, для цього можна скористатися віночком або міксером.
- Охолоджену масу перелляйте в мороженицю і дотримуйтеся інструкцій виробника обладнання. Якщо у вас немає спеціального девайса, поставте контейнер у морозилку та кожні 30 хвилин перемішуйте.
- Приблизно через 3 – 4 години морозиво готове.
Корисно знати
- Не соромтеся експериментувати зі смаками, додаючи різні суміші, такі як подрібнене печиво, шоколадна стружка, горіхи або фруктове пюре.
- Для більш кремової текстури ви можете замінити частину жирних вершків незбираним молоком.
Приготування домашнього морозива — чудовий спосіб поласувати улюбленим десертом. Якщо захочете поекспериментувати скористайтеся цим рецептом морозива з моркви та шоколаду.